Afectiunile renale

In afectiunile ce tin de aparatul renal mierea joaca un rol cu totul deosebit. Ea este indicata ori de cate ori este necesara o stimulare a diurezei (mierea poliflora). Mierea contribuie la cresterea ratiei de glucide la bolnavii lipsiti de apetit.

Propolisul este extrem de eficient la tratamentul anumitor inflamatii urinare la femei. Substantele active din propolis (compusi finoli foarte activi) actioneaza direct asupra germenilor microbieni, externandu-i, dar si asupra celulelor bolnave care, dupa distrugere, sunt inlocuite de celulele epiteliale sanatoase.

Recomandari:

  1. In cazul infectiilor urinare se foloseste propolis (in capsule de 100 mg) de 3 ori pe zi, timp de 10 zile, apoi cate 2 capsule de 3 ori pe zi in cursul urmatoarelor 20 zile, pentru ca intregul an sa se continue cu cate 1 capsula de 3 ori pe zi.
  2. In caz de calculi renali si de vezica urinara se recomanda lecuirea cu miere 100 gr + lamaie 1 pahar de suc pe zi. In plus se recomanda eliminarea condimentelor, a zaharului, a tutunului, a carnii si a alcoolului si consumul de mari cantitati de apa. 

Lucrari luna curenta

  • supravegherea atentă a modului de iernare a familiilor de albine prin controale auditive şi îndreptarea stărilor anormale ivite;
  • curăţirea de zăpadă şi pregătirea vetrelor de stupină în vederea efectuării zborului de curăţire al albinelor, în zilele însorite şi favorabile zborului albinelor se înlătură împachetajul superior (salteluţele) şi capacul lăsând razele soarelui să încălzeasca direct podişorul;
  • completarea rezervelor de hrană şi începerea hrănirii stimulente a familiilor de albine după efectuarea zborului de curăţire de către acestea;
  • repararea, curăţirea şi dezinfecţia inventarului apicol;
  • trimiterea de probe de albine pentru analize de laborator în vederea verificării stării sanitare a familiilor de albine din stupină.