In afectiunile in ginecologie

Produsele stupului si-au demonstrat eficienta in tratamentul celor mai multe tipuri de infectii interesand sfera genito-urinara.

Aplicarea locala a propolisului la nivel vaginal – sub forme de creme, ovule etc. – este deosebit de eficienta in combaterea trichomoniazei. Proprietatile antibacteriene si efectul cicatrizant-reginerator al flavonelor si al acizilor aromatici prezenti in compozitia propolisului contribuie in mod spectaculos la eliminarea inflamatiei concomitente a mucoasei vaginale. Trebuie reamintita aici usurinta de a administra un astfel de tratament, absenta fenomenelor secundare sau toxice, ceea ce face din acest produs natural o alternativa avantajoasa.

Utilizarea zilnica a propolisului timp de mai multe saptamani ar distruge focarul inflamator al mucoasei uterinei si ale uterului.  Se mai poate vindeca si colpitele (inflamatii ale vaginului) de diverse origini, a endocervicitelor (inflamatii ale mucoasei interne a colului uterin), a pseudo-eroziunilor sau a pruritului vaginal.

Apiterapia poate constitui un bun mijloc natural pentru atenuarea tulburarilor inerente menopauzei la femei (sau a adropauzei la barbati).
 

Lucrari luna curenta

  • supravegherea atentă a modului de iernare a familiilor de albine prin controale auditive şi îndreptarea stărilor anormale ivite;
  • curăţirea de zăpadă şi pregătirea vetrelor de stupină în vederea efectuării zborului de curăţire al albinelor, în zilele însorite şi favorabile zborului albinelor se înlătură împachetajul superior (salteluţele) şi capacul lăsând razele soarelui să încălzeasca direct podişorul;
  • completarea rezervelor de hrană şi începerea hrănirii stimulente a familiilor de albine după efectuarea zborului de curăţire de către acestea;
  • repararea, curăţirea şi dezinfecţia inventarului apicol;
  • trimiterea de probe de albine pentru analize de laborator în vederea verificării stării sanitare a familiilor de albine din stupină.